online angol vizsga

MEGKÖSZÖNTÉK

Tisztelt Tanár Úr! Megjött a nyelvvizsga eredménye. Az overall erdemény 8.0 lett, a reading és listening 8.5 és a writing meg speaking pedig 7.0. Még egyszer nagyon szépen köszönöm a felkészítést.

Sz.A.

Azért írok, mert sikerült a nyelvvizsgám. 101 pontom lett, az egyetem, ahova jelentkezem pedig 100 vagy annál több pontot kér, így nekem ez teljesen megfelel :) Köszönöm szépen a felkészítést, a tananyag nélkül, amit kaptam, semmiképp sem ment volna!

T. P.

BECBusiness English Certificates

Három szinten elérhető nyelvvizsga:


Magyarországon írásbeli kiegészítő vizsgával kétnyelvű komplex, vagy vizsga nélkül szaknyelvi (üzleti) egynyelvű komplex vizsgaként honosítható. Olyan elsősorban nemzetközileg elismert nyelvvizsga, mely a vzsgázó üzleti életben való boldogulási képességét van hivatva mérni. A hazai üzleti nyelvvizsgáktól eltérően (ez személyes véleményem majd 20 év vállalati angoltanítással a hátam mögött) a valós üzleti életből vett szövegeken, élethelyzeteken keresztül teszteli a jelölteket. Több tanítványom a BEC Higher vizsga után kezdett angol nyelvű MBA kurzusba, mely ezek után már nem jelentett nyelvi kihívást. A vizsga lehet papír , illetve számítógép alapú is.

A három szint feladatai hasonló módon épülnek fel. Az olvasásértési feladatokat a Cambridge nyelvvizsgákból ismert feladattípusok követik. A nyelvi ismereteket is az olvasásértési teszteken keresztül mérik, tehát nincsen kimondottan csak nyelvtani feladat (pl mondat átalakítás).

A hallgatási feladatok jól érthetőek, bár megkívánják az adott szinteken szükséges tág szókincset. Nehézséget a bonyolultan feltett kérdések jelenthetik. Megszokott feladatszerkesztési mód, hogy a hallott szövegben megtalálhatóak a rossz válaszok is csak nem a helyes kontextusban, ezért fokozott figyelmet igényelnek.

Az írásbeli feladatai is az valós életből vett kérdések, akár a projekt leírást, levélírást, riportot, statisztika elemzést , stb tekintjük.

A szóbeli általában három részből áll, érdekessége az 1 perces előadás, mely leginkább a TOEFL vizsgához hasonlít, és a magyar vizsgáktól eltérő felkészülést igényel, ugyanakkor nagyon is gyakorlatias, hiszen számtalan élethelyzetben lehet szükséges, hogy egy gyakorlati témáról (pl.: a jó marketing, a team building fontossága, a jó márkanév lényege, stb) összefüggően kell beszélni egy üzleti közegben.

Kimondottan ajánlom a vizsgát üzleti szakmai nyelvvizsgára készülőknek, akik utána a valós életben is használni szeretnék a vizsga ára való felkészülés során megtanultakat. Fontos lehet a felsőoktatási intézmények tanulmányi osztályain megérdeklődni, az adott egyetemen, vagy főiskolán elfogadják-e a BEC vizsgát szakmai nyelvvizsgaként (sok helyütt csak személyes érdeklődésre árulják el, hogy tulajdonképpen elfogadják)

A vizsga kimondott előnye a hasonló magyar vizsgákkal, hogy a nemzetközi üzleti életben a cambridge-i nyelvvizsgáknak jól meghatározható értékük van, míg egy magyar vizsga, még akkor is ha valós tudást takar, szinte biztosan ismeretlen külföldön.

Magyarországi BEC vizsgaidőpontok és díjak:
http://www.britishcouncil.org/hu/hungary-exams-cesol-dates-and-fees.htm