online angol vizsga

MEGKÖSZÖNTÉK

Még egyszer nagyon köszönöm a felkészítést, sokat segített. Hasznos tanácsokat kaptam amik nélkül valószínűleg sokkal rosszabbul tudtam volna teljesíteni. Az órákat szerettem, nagyon szívesen jártam. Hatékonyak voltunk, minden magyarázat korrekt és alapos volt. Szóval én minden szempontból nagyon nagyon elégedett voltam, köszönöm a munkáját!
Az eredményem 106 pont lett, ami tökéletesen beleillik a becslésébe :)

N.F.

Szeretném megköszönni Önnek az instrukciókat és a profizmust amivel készített a vizsgára. Bár nem sokáig dolgoztunk együtt mégis úgy érzem sokat tanultam.

Cs. Zs.

NyelvvizsgákMelyiket válasszam?

A következőkben néhány alapvető szempontot szeretnék elmondani a különböző vizsgákról és arról az adott helyzetben hogyan választhatjuk ki a számunkra legalkalmasabbat.

A mai magyar szabályozás értelmében az a vizsgarendszer, mely megfelel a NYAK követelményeinek és akkreditáltatja vizsgáját, kiadhat nyelvvizsga bizonyítványokat. Ez azt eredményezi, hogy csak angolból több, mint egy tucat vizsgarendszer verseng azért, hogy minél nagyobb részt hasítson ki a jó, és biztos hasznot ígérő piacból.

Ha az óvatlan érdeklődő elvetődik a NYAK weblapjára a magyarországi akkreditált vizsgakínálat hihetetlen bőségével találja szemben magát. Csak angol nyelvből 33 vizsga közül lehet választani 17 vizsgarendszer kínálatából, beleértve a szakmai vizsgákat is. Sőt, tovább nő a szám ha a 8 honosítható vizsgarendszert is beleszámítjuk!

A megfelelő vizsga kiválasztásánál a legfontosabb megkérdezni, miért is van szükség az adott dokumentumra.

1. Érettségi, diploma

Olyan vizsgát ajánlanék, amely a lehető legkönnyebben megszerezhető, a vizsgázó által leginkább birtokolt készségekre teszi a hangsúlyt. Pl.: Olyan vizsga, amiben nincs nyelvtan, de hangsúlyos a szóbeli, annak, aki könnyen beszél, de gondnak érzi nyelvtani szabályok megfelelő ismeretét. Hasonlóképpen, nyelvtanra koncentráló vizsgarendszert ajánlanék annak, aki nehezebben beszél, de szereti a nyelvtani teszteket. Sok esetben ezek a vizsgák nem rendelkeznek nemzetközi minősítéssel, tehát a hazai, vagy nemzetközi munkaerő piacon nem jelentenek alapvető előnyt más pályázókkal szemben, de nem is ez a céljuk.

2. Továbbtanulás angol nyelvű oktatási intézményben

Az adott ,angol, amerikai stb. intézmények általában közzéteszik, mely vizsgákat tekintik a felvétel alapkövetelményének, erről pontosan meg kell győződni az iskola honlapján, illetve érdeklődni is érdemes. A NAGY BRITANNIÁBAN a cambridge-i vizsgákat részesítik előnyben, és az USA-ban pedig az amerikaiakat, de előfordulhatnak átfedések is. Oxfordban egyes szakokra elfogadnak TOEFL-t illetve amerikai egyetemek is ’megelégedhetnek’ CAE, vagy IELTS vizsgákkal. Ilyen helyeken magyar fejlesztésű vizsgákkal kár is lenne próbálkozni.

3. MBA kurzusok

A rangosabb angol nyelvű MBA kurzusok általában GMAT, vagy GRE vizsgákat kérnek (ezek angol nyelvi szempontból sokkal inkább a logikus gondolkodás mérésére szolgálnak, nem is említve a matematikai feladatokat), de számos európai intézmény nem köti a jelentkezést felvételi vizsgához.

4. Munkavállalás

Manapság a legtöbb hazai cég, ahol az angol követelmény nemcsak nyelvvizsga bizonyítványt kér (esetenként egyáltalán nem kér), hanem igyekszik személyesen is meggyőződni a jelölt nyelvtudásáról a felvételi folyamat valamely szakaszában. Emiatt azt is mondhatnánk, hogy nem fontos nyelvvizsga, csak a tudás, ha munkát keresünk. Mégis azt gondolom, ha egy mindenki által ismert és elismert, magas szintű nyelvtudást igazoló bizonyítványt tudunk felmutatni, az mindenképpen pozitívumnak fog számítani a majdani munkáltató szemében, nem is beszélve arról, hogy pl.: CAE, CPE vizsgák valós tudásról árulkodnak, ami a munkakereső önbizalmában is jelentkezni fog, így egy angol nyelvű interjú már semmiképpen nem jelenthet problémát (csak akkor, ha a jelölt jobban beszél angolul, mint a HR munkatárs).