online angol vizsga

MEGKÖSZÖNTÉK

Még egyszer nagyon köszönöm a felkészítést, sokat segített. Hasznos tanácsokat kaptam amik nélkül valószínűleg sokkal rosszabbul tudtam volna teljesíteni. Az órákat szerettem, nagyon szívesen jártam. Hatékonyak voltunk, minden magyarázat korrekt és alapos volt. Szóval én minden szempontból nagyon nagyon elégedett voltam, köszönöm a munkáját!
Az eredményem 106 pont lett, ami tökéletesen beleillik a becslésébe :)

N.F.

Szeretném megköszönni Önnek az instrukciókat és a profizmust amivel készített a vizsgára. Bár nem sokáig dolgoztunk együtt mégis úgy érzem sokat tanultam.

Cs. Zs.

BECBusiness English Certificates

Három szinten elérhető nyelvvizsga:


Magyarországon írásbeli kiegészítő vizsgával kétnyelvű komplex, vagy vizsga nélkül szaknyelvi (üzleti) egynyelvű komplex vizsgaként honosítható. Olyan elsősorban nemzetközileg elismert nyelvvizsga, mely a vzsgázó üzleti életben való boldogulási képességét van hivatva mérni. A hazai üzleti nyelvvizsgáktól eltérően (ez személyes véleményem majd 20 év vállalati angoltanítással a hátam mögött) a valós üzleti életből vett szövegeken, élethelyzeteken keresztül teszteli a jelölteket. Több tanítványom a BEC Higher vizsga után kezdett angol nyelvű MBA kurzusba, mely ezek után már nem jelentett nyelvi kihívást. A vizsga lehet papír , illetve számítógép alapú is.

A három szint feladatai hasonló módon épülnek fel. Az olvasásértési feladatokat a Cambridge nyelvvizsgákból ismert feladattípusok követik. A nyelvi ismereteket is az olvasásértési teszteken keresztül mérik, tehát nincsen kimondottan csak nyelvtani feladat (pl mondat átalakítás).

A hallgatási feladatok jól érthetőek, bár megkívánják az adott szinteken szükséges tág szókincset. Nehézséget a bonyolultan feltett kérdések jelenthetik. Megszokott feladatszerkesztési mód, hogy a hallott szövegben megtalálhatóak a rossz válaszok is csak nem a helyes kontextusban, ezért fokozott figyelmet igényelnek.

Az írásbeli feladatai is az valós életből vett kérdések, akár a projekt leírást, levélírást, riportot, statisztika elemzést , stb tekintjük.

A szóbeli általában három részből áll, érdekessége az 1 perces előadás, mely leginkább a TOEFL vizsgához hasonlít, és a magyar vizsgáktól eltérő felkészülést igényel, ugyanakkor nagyon is gyakorlatias, hiszen számtalan élethelyzetben lehet szükséges, hogy egy gyakorlati témáról (pl.: a jó marketing, a team building fontossága, a jó márkanév lényege, stb) összefüggően kell beszélni egy üzleti közegben.

Kimondottan ajánlom a vizsgát üzleti szakmai nyelvvizsgára készülőknek, akik utána a valós életben is használni szeretnék a vizsga ára való felkészülés során megtanultakat. Fontos lehet a felsőoktatási intézmények tanulmányi osztályain megérdeklődni, az adott egyetemen, vagy főiskolán elfogadják-e a BEC vizsgát szakmai nyelvvizsgaként (sok helyütt csak személyes érdeklődésre árulják el, hogy tulajdonképpen elfogadják)

A vizsga kimondott előnye a hasonló magyar vizsgákkal, hogy a nemzetközi üzleti életben a cambridge-i nyelvvizsgáknak jól meghatározható értékük van, míg egy magyar vizsga, még akkor is ha valós tudást takar, szinte biztosan ismeretlen külföldön.

Magyarországi BEC vizsgaidőpontok és díjak:
http://www.britishcouncil.org/hu/hungary-exams-cesol-dates-and-fees.htm